Menu

Sådan blev banen til

 


Historien om Kunstgræsbanen

Kunstgræsbaneprojektet blev undfanget i 2014 af en gruppe medlemmer med tilknytning til seniorafdelingen i IFM Fodbold. Flere har været med fra start til slut, nye er kommet til, andre faldet fra. Summen af anstrengelserne har resulteret i, at Ryomgård nu har sin egen kunstgræsbane.

 

Først var idéen at placere banen på den nuværende grusbane, der ligger lige ved siden af IFMs klubhus. Denne løsning blev ret hurtigt kasseret, fordi grusbanen ikke havde de internationale mål - hverken i bredden eller længden – og det stod hurtigt klart, at det derfor ville blive for dyrt at satse på den løsning.

Næste idé hed arealet mellem Marienhoffskolen og Stadion. Den blev der arbejdet seriøst med i et pænt stykke tid, indtil man hos Syddjurs Kommune begyndte at diskutere placeringen af en kommende storbørnehave i Ryomgård.

Det resulterede i, at Syddjurs Kommune placerede et muligt byggefelt til en kommende børnehave på arealet. Farvel til en kunstgræsbane her.

Dermed kom den nuværende placering i spil, og den blev der holdt fast ved.

 

Banen er bygget af det tyske firma Polytan i samarbejde med lokale entreprenører. Gerstrøm Entreprenører har været med på vognen fra første færd, først ved firmaets grundlægger, Søren Gerstrøm, og siden ved næste generation, Philip Gerstrøm.

For den lokale Ryomgård-virksomhed har der været tale om et pilotprojekt. Gerstrøm Entreprenører har lært meget undervejs – ingen tvivl om det. Baneforeningen har aldrig betvivlet virksomhedens dygtighed, ildhu og store engagement for projektet. Der har været bjerge undervejs, der skulle forceres, og tidsplanen er skredet på grund af vejret, men for søren da, hvor kæmpede alle mand en hård kamp.

 

Netop på grund af det store lokale engagement fra mange sider kunne vi indvie kunstgræsbanen fredag 8. juni 2018 med økonomisk støtte fra Syddjurs Kommune, Sparekassefonden Midtdjurs, la Cours Fond, Gerstrøm Entreprenører, Sparekassen Djursland, Djurslands Bank og IFM Fodbold.


Tak til sponsorerne af AC Huse Park:

AC HUSE

IFM Klubhus, ved Laila Rygård

Tømrerfirmaet Flemming Nielsen og Heine Sørensen

Gerstrøm EntreprenørFreka Grafisk

Ryomgård El

Aros VVS

Baseprint

Hair by Adelsböll

SuperBrugsen Ryomgård

Nybolig Ryomgård


Luk